Ontspannen kijken naar inbraken: de 3 leukste inbraakfilms

Een haarspeld in het sleutelgat, een koevoet tussen de deur of als ze geluk hebben staat ergens nog een raam open… en hop, ze zijn binnen. Zo makkelijk gaat het in een film. Thuis zit je daar zeker niet op te wachten. Maar met een bak popcorn op schoot kijkt het stiekem wel lekker weg. Zeker als je weet dat jouw huis wél goed beveiligd is. Hoe saai en kort wordt een film als zij ook allemaal Homies hadden!?

Er zijn genoeg films met de meest onmogelijke inbraken en overvallen. Maar welke is nu het leukst, best of spannendst? Een top-5 lijst kun je alleen al vullen met de bekendste inbraakfilms van allemaal: de Home Alones (Ja, er zijn er écht 5!). Dus het is maar goed voor je kerst dat Homies Alarm toen nog niet bestond. Dan duurde deel 1 waarschijnlijk maar 10 minuten en was de rest nooit gemaakt.

Wat als ze in elke film een Homies Alarm hadden? Dan zit je ’s avonds ontspannen en veilig thuis op de bank, maar is er geen spannende inbraakfilm meer te kijken… Gelukkig kan in de film alles. Daarom hebben we een top-3 gemaakt van onze tofste/leukste/beste/spannendste inbraakfilms*. En vragen wij ons ook af hoe de film was verlopen als ze wel een Homies Alarm hadden?

Home Alone

Deel 1 blijft de klassieker. Kevin wordt thuis vergeten en daar willen twee inbrekers maar al te graag gebruik van maken. Zo’n knulletje kan toch niet slimmer zijn dan twee volwassen criminelen? Kevin is alleen erg vindingrijk en plaatst het huis vol boobytraps…

Maar wat als Kevin een Homies Alarm in de thuismodus aan had? Een loeiend alarm door een inbraakpoging, inbrekers slaan op de vlucht én de buren nemen een kijkje bij Kevin. The End.

Home Alone 4: Taking Back the House

De échte Home Alone blijft toch met de blonde Kevin uit deel 1 en 2. Maar kun jij ook geen genoeg krijgen van booby traps? Dan mag je zeker deel 4 niet vergeten met een ‘nieuwe’ Kevin. Hij probeert meer dan 1x de inbrekers te dwarsbomen, want niemand gelooft dat inbrekers die rommel maken… Al hadden ze Kevin misschien wel direct geloofd als een Homies Alarm was afgegaan. Maar dat zou ook minder spanning, minder rommel en minder boobytraps betekenen. Dat was voor ons dus een saaie en korte filmavond geweest…

Tower Heist

Stel, je vertrouwt je pensioengeld toe aan die lieve, betrouwbare bewoner van het luxe appartementencomplex waar je al jaren werkt. Maar dan blijkt hij een oplichter te zijn? Dan zou jij toch ook proberen om je geld terug te krijgen. Zeker als je het appartementencomplex waar hij zijn geld bewaart op je duimpje kent. De vraag is alleen: waar ligt het geld precies? En kom je daar wel binnen als hij een Homies Alarm heeft? Al vragen wij ons bij dit verhaal sterk af of je wel wil dat de oplichter goed beveiligd is…

Gelukkig kan in films alles en zijn er dus genoeg spannende films waar de beveiliging toch niet zo goed is. Daarom zijn wij natuurlijk ook benieuwd naar jouw favoriete inbraakfilm!

*En ja, in horror films wordt ook veel ingebroken. Maar wij houden het liever gezellig…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: