5 films die je even de avondklok en de lockdown doen vergeten

Het zijn barre tijden. We zitten massaal binnen en sociale gebeurtenissen zijn tot een minimum beperkt. Wat we nog wel kunnen doen is bingen, op de bank (of in bed) naar series en films kijken. Ons even verliezen in spannende, grappige, interessante, treurige verhalen die ons naar andere oorden dan ons eigen huis brengen. Dus, zet je alarm aan op thuisstand zodat je niet gestoord wordt en slinger 1 van deze 5 films aan.

The Hateful Eight


Wat krijg je als Quentin Tarantino met Agatha Christie het bed hebben gedeeld? Dan krijg je een kind dat heel erg op deze film lijkt. Een extreem gewelddadige whodunit met ellenlange spitsvondige dialogen. Door de spanning zit je de hele film op het puntje van je stoel. Vooral omdat de groep vreemden door een sneeuwstorm met elkaar opgesloten zijn in een herberg en geen kant op kunnen.

The Thing


Deze komt in 2 smaken: het origineel uit 1982 met Kurt Russell en de volstrekt overbodige remake uit 2011. Over een groep wetenschappers in een onderzoeksstation op Antarctica die te maken krijgen met een moordlustige, van vorm veranderende alien. Omdat ze ver verwijderd zijn van de beschaving en volstrekt geïsoleerd zijn, is de spanning zeer hoog te noemen.

Carnage


Twee stellen komen bij elkaar om te praten over hun zoons die het met elkaar aan de stok hebben gekregen. Dat is letterlijk. De ene zoon heeft de andere zoon met een stok geslagen. De film begint beschaafd en in alle redelijkheid, maar ontaardt al snel in een legendarische ruzie tussen alle aanwezigen. Door het gebruik van slechts 1 locatie (het appartement van 1 van de stellen) lijkt het alsof je naar een toneelstuk zit te kijken.

The Lord of the Rings


Ach, je hebt toch alle tijd. Daarom kun je best naar de Super Special Extended Director’s Cut Final Version van the Lord of the Rings kijken. 34.084 uur aan elfen, dwergen, orcs en trollen die met elkaar lopen te bakkeleien over een sieraad. Ondertussen zit de grote slechterik van de film, Sauron, maar in zijn toren te quarantainen en kan alleen maar als een groot oog de wereld rondkijken.

Outbreak


Jaaaa een grote acteur van weleer (Dustin Hoffman) die zich gesteld ziet worden voor de grootste uitdaging van zijn leven: de uitbraak van een supervirus. Hij moet alles op alles zetten om het virus het hoofd te bieden. Het virus wordt aanvankelijk verspreid door een allerschattigst aapje dat later als Marcel grote successen kende in hitserie Friends.

Nog even volhouden

Na regen komt zonneschijn. Zonder regen zouden er ook geen regenbogen bestaan. Zonder corona, lockdown en avondklok zou er ook geen vrijheid bestaan. Het. Komt. Heus. Goed. En zie het zo: jij bent straks na afloop een absolute film- en televisie-expert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: