5 tips om je alarmsysteem nóóit meer te vergeten

Okay, dan heb je zo’n fantástisch alarmsysteem van Homies aangeschaft (of gekregen). En… je wil je heus wel veilig voelen natuurlijk en daarom wil je het systeem ook heus wel gebruiken, maar … je geheugen is een zeef.

Hoe vaak ben je op je werk verschenen terwijl je je huis hulpeloos hebt achtergelaten? Hoe vaak is het je overkomen dat je ’s middags laat thuiskomt en je niet wordt geconfronteerd met die fijne waarschuwingspiep van je alarmsysteem (en je vervolgens maar 20 seconden hebt om dat ding uit te zetten en je telefoon nog in de auto ligt of onder in je tas en je weet in godsnaam niet waar je die verdraaide afstandbediening hebt verstopt).

Nee, dat moet anders. Kán anders. Bijvoorbeeld met deze 5 tips om je alarmsysteem nóóit meer te vergeten.

#5. Pavlov jezelf


Ooit gehoord van Ivan Pavlov? Deze Russische wetenschapper liet voordat hij zijn honden te eten gaf altijd eerst een bel klinken. Na verloop van tijd begonnen die honden direct te kwijlen zodra zij de bel hoorden. Ze hadden dus onbewust het geluid van de bel verbonden aan het krijgen van eten. Zoiets noemen we conditioneren. En dat kun je ook bij jezelf doen.

Wat je nodig hebt is een rolletje snoep en een weekje aan doorzettingsvermogen. Elke keer als je je deur uitstapt, zet je het alarm aan en beloon je jezelf met een snoepje. Op een gegeven moment zul je uitkijken naar dat beloonmoment, maar weet je ook (alsof het een reflex is) dat je daarvoor éérst je alarm moet aanzetten.

#4. Afstandsbediening in ‘t zicht

Bij je alarmsysteem heb je 2 afstandsbedieningen gekregen. Zorg dat je er 1 altijd bij je draagt en dat deze veelvuldig in ‘t zicht komt. Ideeën:

  • Hang hem aan je sleutelbos.
  • Maak hem vast aan je telefoon(hoesje).
  • Knoop er een koordje aan en hang hem om je nek.
  • Hang hem aan de deurklink (van de deur waardoor je altijd het heus verlaat).
  • Leg hem naast een item dat je ook altijd meeneemt (telefoon, portemonnee, handtas, etc.)

#3. S.T.A.P. – Sleutels, Telefoon, Alarm, Portemonnee


Omdat je je huis nooit zonder deze dingen verlaat. De standaard check die je altijd doet. Heb ik mijn Sleutels bij me? Telefoon in mijn tas/zak? Staat het Alarm aan? Heb ik mijn Portemonnee bij me? STAP dus. Zo’n ezelsbruggetje is lekker makkelijk. Je zet namelijk een STAP buiten de deur. Je STAPt nooit je huis uit zonder je sleutels, telefoon, alarm en portemonnee

#2. Agenda-item aanmaken


Ben je een man/vrouw van de klok? Trek je elke dag om dezelfde tijd de deur achter je dicht? Maak dan een agenda-item aan in je telefoon en zorg dat je een melding krijgt op het moment dat je het huis verlaat. Is makkelijk om te doen. Vergeet echter niet om rekening te houden met je vakanties, weekendjes weg en dagjes weg.

#1. Op locatie gebaseerde herinneringen in je telefoon

Voor de echte diehard-nerds zijn er genoeg apps te vinden die je een melding kunnen geven op basis van locatie. Zo kun je instellen dat als jij een locatie verlaat, je direct een toontje te horen krijgt met een bericht “ALARM AANZETTEN!!!!111oneone” Het instellen van zo’n herinnering kost misschien wat moeite, maar het resultaat is er dan ook naar.

Op iCulture.nl lees je hoe je een locatie-gebaseerde herinnering op je iPhone kunt aanmaken en als je een Android-telefoon hebt, zou je hier kunnen kijken hoe je zo’n herinnering instelt.

#0 (bonus). Homies geeft je een melding in de app

Ja leuk al die tips, maar waarom krijg ik niet gewoon een melding van Homies dat ik mijn alarm moet aanzetten als ik niet thuis ben. Ja da’s een hele goeie opmerking. En daar zijn we dan ook wel over aan het nadenken hoe dat dan zou moeten werken. Zo’n melding moet je bijvoorbeeld alleen krijgen als er echt niemand meer in huis is. Dat geldt voor je partner (die natuurlijk ook de app heeft), maar ook voor een oppas bijvoorbeeld.

Heb jij nog tips?

Misschien dat jij nog veel betere tips heeft dan wij hierboven hebben geschreven. We horen ze graag van je.

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: