7 manieren om je rookmelder te testen, waarvan 1 de juiste is…

Een rookmelder gaat gemiddeld 10 jaar mee. De batterij in je rookmelder ongeveer een jaar. Wel is het aan te raden om elke maand even te testen of je rookmelder het nog doet. Maar wat is daarvoor de beste manier?

Methode 1 | Serenade voor je rookmelder

Ken je nog die goede oude tijd bij een concert, stond je met je aansteker in de lucht bij een zoetsappig liedje. Maar zou je rookmelder écht afgaan als je jouw aansteker heen en weer wappert? Nee.

Methode 2 | Een ontspannen stoombad

Een rookmelder in je badkamer is geen aanrader. Zeker niet om ‘even’ te testen of hij het nog doet. De melder blijft afgaan tot de stoom uit je badkamer is. Geloof ons, het geluid uit je rookmelder wil je niet te lang aanhoren.

Methode 3 | Held in de keuken

Laat jouw partner, kind of huisgenoot regelmatig een stukje vlees aanbranden? Laat diegene dan vooral UIT de keuken. Dit is een onnodige methode, die ten koste gaat een goed bord avondeten.

Methode 4 | Ruzie zoeken tot er stoom uit je oren komt

Wij willen zeker niet stoken, daarom kan er direct een streep door deze test. Bovendien is er nog nooit iemand écht zo boos geworden dat er stoom uit zijn oren kwam.

Methode 5 | Test met je stoomstrijkijzer

Die stoomfunctie zit er tenslotte niet voor niets op…

Methode 6 | Huisfeestje compleet met discobal én rookmachine

Je rookmachine die sinds corona niet meer gebruikt is. Is je rookmelder dan een goed excuus voor een huisfeestje?

Nee, want wat nu als wij je vertellen dat het allemaal veel makkelijker kan. Zonder vuur, rook of andere stoomacrobatiek.

Methode 7 | Knop indrukken

Makkelijker kunnen we het niet maken. Je rookmelder heeft namelijk een test knop. Druk de knop in tot hij piept. Ja, zo simpel kan het zijn.

Wil je dit niet meer vergeten? Test hem dan bijvoorbeeld iedere maand tegelijk met het luchtalarm.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: