De Homies burenbingo! Hoeveel buurttypes herken jij?

De Homies burenbingo

Gezellig of nors, bemoeizuchtig of de Einzelgänger, luid of juist heel stil. Net als mensen komen ook buren in alle soorten en maten. Je zou er een burenbingo mee kunnen vullen, hoeveel buren herken jij in jouw buurt?

De BBQ’er

Weer of geen weer: deze vent (het is altijd een vent) is altijd bezig om vlees te cremeren. Of het nu pasen, pinksteren of kerst is.

De handige Harry

Klopt, zaagt, timmert, hakt, snoeit, veegt. Je ziet hem altijd bezig. En hij heeft alle tools in huis om dat te kunnen doen. Als je zelf twee linkerhanden hebt moet je deze buur zeker te vriend houden.

De herriemaker

5 BLADEREN OP HET TUINPAD? SNEL! PAK DE BLADBLAZER! IS OOK GEK OM OP ZONDAGOCHTEND HELE LANGE PLANKEN IN DUNNE PLAKJES TE ZAGEN. WANT JE HEBT NOU EENMAAL AANMAAKHOUT NODIG VOOR DE OPENHAARD. IS OOK GEK OP SCHUHUHUHUHUHUHUHUREN OP DE ELEKTRONISCHE MANIER.

De eeuwige vakantieganger

Of tenminste, dat zou je denken. De caravan wordt 50 weken lang voorbereid op een paar weken vakantie. Maar wat waren het twee magische weken hé?!

De zeiksnor

Je weet wel, die ene met dat gezicht op standje onweer. Deze buur hoeft je maar aan te kijken of je hebt het gevoel dat je wat fout hebt gedaan. Je kinderen waren te luid aan het spelen, je heg is niet goed geknipt of omdat je adem hebt gehaald.

De gluurder

De enge buur. Zegt zelf nooit gedag. Maar altijd als hij langs loopt/fiets/rijdt gluurt hij naar binnen. Je zou bijna denken dat je een pot goud binnen hebt staan waar hij naar op zoek is.

De aso

De hele dag luide muziek, dikke uitlaat onder de auto… type new kids zeg maar. Het is niet jullie straat, maar die van hen en eigenlijk heb je geluk dat jij er gebruik van mag maken.

Geranium Gerrie

Vriendelijk zwaait deze buur als je langsloopt. Van achter het raam houdt hij/zij alles in de gaten. Wordt de krant gelezen of een puzzeltje gemaakt. Misschien af en toe maar even een praatje maken om te zien of deze buur nog hulp kan gebruiken?

De buurtburgemeester

Deze buur regelt het allemaal wel effe. Is altijd op de hoogte welke buren uit elkaar zijn. Maar vind ook dat er een nieuwe drempel in de straat moet komen want die ene buur rijdt écht veel te hard. (Dit is meestal ook die buur die glitterige poezenplaatjes deelt in de buurtapp. Maar ook als eerst anderen zegt dat de appgroep daar niet voor is bedoeld.)

De nachtbraker

De hele dag zie en hoor je ze niet. Maar net wanneer jij naar bed gaat komen ze los. Muziek hard aan, luid gepraat. Voor jouw nachtrust hopen we dat jij de nachtburgemeester niet kunt afstrepen.

Vicky’s baasje

Zit jij ook ijzig stil in je huis, omdat Vicky zo’n goed gehoor heeft? Gaat er een deurbel, Vicky gaat los. Iemand niest, Vicky gaat los. Bij het kleinste geluid zet de keffer van de buren de hele buurt op stelten.

De buurtschat

En dan heb je nog die lieve buur waar nooit iemand last van heeft. Je een fijn praatje mee kunt maken en nooit ergens een probleem van maakt. Wil je een feestje geven en waarschuw je hem/haar even. Dan krijg je nog net geen aai over de bol. Met een liefkozend: “kind, je bent maar één keer jong! En als ik mijn gehoorapparaten uit doe, hoor ik toch niets meer.” Die buur, die willen we allemaal wel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: