De kosten van een rookmelder vs. de kosten van een woningbrand

We staan er pas bij stil als het ons is overkomen, maar bij een woningbrand raken ook spullen beschadigd. Een verbrande laptop, meubels of je favoriete erfstuk van oma. Het ene is makkelijker in waarde uit te drukken dan het andere. Toch kun je veel schade voorkomen met een rookmelder.

Materiële schade bij een woningbrand

Het eerste waar we vaak aan denken bij een schade zijn de spullen die kapot zijn gegaan. Je telefoon of laptop die nog binnen lag, meubels die in vlammen op zijn gegaan, een beschadigde vloer. De gemiddelde kosten voor het herstel en vervangen van spullen zijn €3.440,-.

Emotionele schade bij een woningbrand

Maar er zijn ook zaken die niet in waarde zijn uit te drukken. De waarde van de fotoalbums van jezelf en je kinderen, dat erfstuk of je eerste gitaar. Of je huisdier wat nog in huis was toen de brand uitbrak… Die zijn niet in euro’s uit te drukken.

Woningbrand

Toch is er een aanzienlijke kans op woningbrand. Ook bij jou thuis, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar wordt je op tijd gewaarschuwd door je rookmelder, dan kun je de ergste schade mogelijk voorkomen. Met dat geld kun je mooi andere dingen doen…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: