December checklist – zo voorkom je brand tijdens de feestdagen

december checklist

December draait om gezelligheid, eten en samenzijn. Het laatste gaat jammer genoeg niet met de hele familie lukken. Maar we gaan er het beste van maken! Ook al zijn er minder mensen over de vloer en dus minder chaos, blijft het wel opletten. Daarom hebben we een december checklist voor je!

Doet je rookmelder het nog?

Gourmetten en zelf oliebollen bakken. Het hoort allemaal bij de december gezelligheid. Maar doe wel een beetje voorzichtig alsjeblieft? Zeker een pan vol met olie voor de bollen op het vuur laten staan is een recept voor vuur. Maar ben je zeker dat je rookmelder werkt? Dan word je in ieder geval op tijd gewaarschuwd. Je kunt je rookmelder eenvoudig testen.

zo test je je alarm

Kaarsjes en de open haard

Het gezellige winterbeeld is al compleet. Toch is het opletten met deze twee sfeermakers. Je hoeft namelijk maar even niet op te letten en ze brengen je meer dan alleen sfeer…

Foute kersttrui: JA / NEE ?

Gaan jullie met kerst voor glitter gala of die foute kersttrui? Ergens daartussen in kan natuurlijk ook. Hoe dan ook je ziet er fantastisch uit. Welke kleding je ook draagt, pas op als je nichtje met het sterretje uit haar toetje gaat zitten zwaaien 😉 Ook je kleding is niet altijd even brandveilig.

Rustig Netflixen met je alarm in de thuismodus

Pizza uit de oven, jogging pak aan en een Home Alone marathon klinkt natuurlijk als de meest ontspannen kerst ooit! Geen kookstress, geen kledingstress en geen entertainmentstress. Wil je zeker zijn dat er niemand het huis inglipt? Zet dan je huis in thuismodus.

Thuismodus van je alarm aanzetten

Vergeet niet je kerstboom water te geven

Dit jaar zijn we allemaal toch net wat eerder op zoek gegaan naar de december gezelligheid dan normaal. Ga jij voor nep of voor echt? Vergeet je echte boom dan geen water te geven! Een uitgedroogde kerstboom staat namelijk binnen een paar seconden in lichterlaaie. Terwijl een kerstboom die genoeg water krijgt je genoeg tijd geeft om jezelf in veiligheid te brengen of zelfs de brand te blussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: