Het alarmsysteem van Homies installeren is heus heel eenvoudig

Hoe moeilijk is het installeren van het alarmsysteem van Homies als je 2 linkerhanden hebt? Een makkie, zo blijkt. In dit artikel lees je hoe ook jij binnen no-time je huis beveiligt tegen inbraak. Althans, qua fysieke inspanning dan.

Eindelijk Homies Alarm


In het afgelopen weekend heb ik dan eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben aan ‘t werk gegaan om het alarmsysteem van Homies in gebruik te nemen. Daarvoor moest ik de boel eerst installeren. Met een goed gevulde verbanddoos binnen handbereik, een flinke dosis zelfvertrouwen en het nummer van mijn vader (die erg handig is) onder de speeddial ben ik begonnen aan deze epische klus.

Inhoud van de verpakking


Het alarmsysteem van Homies komt in een verrassend compacte doos. Na het uitpakken word je geconfronteerd met een aantal witte apparaatjes dat samen het veiligheidsnetwerk van je huis vormt. Wat je op de foto hierboven ziet is het basissysteem (1), adapter voor het basissysteem (2), bewegingsmelder en de houder met kogelgewricht (3), 2 raam-deurcontacten (4), de rookmelder (5) en 2 afstandbedieningen (6). Voor de rest heb je nog wat bevestigingsmateriaal en stickers om aspirant-inbrekers erop te wijzen dat het niet heel slim is om bij jou in te breken.

De deur- / raamcontacten aanbrengen

Een deur- of raamcontact bestaat uit 2 gedeeltes. Je hebt een gedeelte dat je aan je deur bevestigt en je hebt een gedeelte dat je aan je deurpost bevestigt. Als je deur dan opengaat, wordt het contact tussen die dingen verbroken. Je basisstation “ziet” dat en maakt dat dan luidkeels kenbaar aan jou en iedereen in de buurt(kring). Tenminste, als je je alarm hebt ingeschakeld. Goed, dat is wat een deur- / raamcontact doet.

Als je zo’n ding gaat installeren, zul je er eerst voor moeten zorgen dat de batterij erin contact maakt. Dat doe je, zoals je op de foto kunt zien, door het plastic lipje eruit te trekken.

Als je dat hebt gedaan, breng je het dubbelzijdige tape aan op de achterkant van het 1e onderdeel.

Vervolgens plak je dubbelzijdig tape op het 2e onderdeel:

En de laatste stap is het opplakken van de onderdelen op de plaats waar je ze hebben wilt. In mijn geval op de openslaande tuindeuren.

Pro-tip: dubbelzijdig tape is natuurlijk geweldig spul, maar is toch nét wat minder stevig dan een paar goede schroeven. Mocht je de skills hebben om een schroefboormachine zonder streng toezicht te mogen hanteren, aarzel dan niet en gebruik die!

Bewegingsmelder aanbrengen

Een bewegingsmelder meldt beweging zodra hij beweging bemerkt… Net zoals de naam al doet vermoeden. Dat melden doet hij aan je basisstation. En als je basisstation zo’n melding binnenkrijgt, alarmeert hij jou en iedereen in de buurt(kring). Tenminste, als je je alarm hebt ingeschakeld en hem niet in ‘thuis’modus hebt gezet.

Ook voor onze bewegingsmelder geldt dat je eerst het plastic lipje eruit moet trekken om de batterij contact te laten maken.

Dubbelzijdig tape is een no-go voor bewegingsmelders
Tja, hier zou een foto moeten staan van hoe je dubbelzijdig tape op het bevestigingspunt van je bewegingsmelder aan moet brengen, maar die laten we maar even zitten voor wat het is. Want het apparaatje moet je eigenlijk gewoon met een goeie schroef aanbrengen. De kans dat de melder op een of andere manier loskomt is best groot. En áls ie loskomt (lees, valt), dan registreert ie beweging. En als er beweging wordt geregistreerd, dan is iedereen direct in rep en roer. Niet handig.

Met vlag en wimpel door de eerste etappe?

Goed het moge duidelijk zijn. Een beetje tape plakken kan zelfs iemand die net zo onhandig is als ik. En, echt, ook de boel vastschroeven zou voor niemand een onoverkomelijk probleem moeten zijn. Maar… als je er écht niet uitkomt, kun je het alarmsysteem van Homies ook door een echte professional laten installeren.

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: