Je Homies Alarm testen in 3 stappen

Om er zeker van te zijn dat je Homies Alarm werkt als het er op aankomt, is het verstandig om de boel eens een keertje te testen. De meeste mensen doen dat als ze het Homies Alarm voor ’t eerst gaan gebruiken, maar het kan geen kwaad om dit gewoon af en toe eens te doen. Vandaar deze handleiding. Ben je er klaar voor? Komt ie dan.

Dit moet je van tevoren doen

Voordat je je alarm gaat testen, zijn er 3 dingen waar je aan moet denken. Je moet ervoor zorgen dat:

 • je buren niet onnodig worden gealarmeerd;
 • je het alarm snel uit kunt zetten;
 • je het alarmsysteem áán zet.

Buurtkring uitzetten

Zorg eerst dat je de Buurtkring uitzet in de Homies App. Anders staan straks je buren op de stoep. Hiervoor ga je naar buurtinfo:

Vervolgens schuif je de regelaar naar links om Buurtkring uit te zetten.

Denk er wel even aan om Buurtkring na het testen weer áán te zetten.

Afstandsbediening of Homies app bij de hand houden

Bij het testen gaat 3x je alarm af. Dat wil je heus graag zo snel mogelijk uitzetten. Houd hiervoor de zwarte afstandsbediening of je app bij de hand.

Je Homies Alarm aanzetten

Dat kan via de app of via het gesloten slotje op de zwarte afstandsbediening.

Klaar voor de start?

Als je deze 3 voorbereidingen hebt gedaan, dan kunnen we beginnen. Houd je vast…

Stap 1 – De deur-/raamcontacten testen

Héél belangrijk om even te checken van tevoren:

 • je deuren en ramen met een contact zijn gesloten;
 • je alarm staat aan;
 • het rode lampje van het contact brandt.

De test

Met een zwierig gebaar open je het raam of de deur waar een contact op is geplaatst. Het basisstation van je alarmsysteem begint nu met aftellen. Dat doet het met een serie harde piepen. Je hebt 15 seconden voordat je basisstation begint te blèren. En geloof ons, dat is behoorlijk hard.

Je kunt natuurlijk wachten totdat je basisstation zijn keiharde alarmgeluid laat horen. Zodra dat het geval is, zet je het alarmsysteem uit. Dat doe je door op het open slotje op de zwarte afstandsbediening te drukken of via de app.

Stap 2 – De bewegingsmelder testen

Ook hier is het heel belangrijk om van tevoren:

 • In een ruimte te gaan staan waar er géén bewegingsmelder hangt.
 • Je alarmsysteem aan te zetten.
 • Te checken of het rode lampje brandt op je bewegingsmelder.

De test

Betreed de ruimte met de bewegingsmelder. Doe dit op je favoriete manier. Enkele voorbeelden:

 • Als een ballerina op spitsvoeten.
 • Uitbundig dansend alsof er niemand kijkt
 • Sneaky sluipend als een boef op weg naar je spaarpot.

Natuurlijk mag je hier zelf creatief in zijn, als er maar beweging in zit.

Terwijl jij je bewegingen in die kamer met bewegingsdetector maakt, kan het 1,5 minuut duren voordat je basisstation begint met aftellen. Vervolgens heb je 15 seconden om je alarm uit te zetten via de zwarte afstandsbediening (open slotje) of via de Homies app.

Stap 3 – Je rookmelder testen

Ja, je bent bijna klaar met de grote Homies Alarmtest. De laatste stap is het testen van je rookmelder. Dat doe je heel eenvoudig. Je hoeft in ieder geval niets van tevoren te doen. Je rookmelder staat namelijk altijd aan. Ook als je Homies Alarm uitstaat. Dat komt door de 9-voltsbatterij in je rookmelder.  

De test

Op je rookmelder zit 1 knop. Hier staat heel groot “test” bij. Deze knop druk je enkele seconden in. Hierdoor klinkt er een luide piep. Als je de piep hoort, dan weet je zeker dat ie werkt als het nodig is.

Klaar

Als je in al de 3 stappen de piepjes en alarmen hebt gehoord, dan werkt je Homies Alarm. Je bent veilig. Zet je Buurtkring weer aan, leef je leven en vergeet niet om elke dag je alarmsysteem aan te zetten. Ben je wel gewoon thuis? Gebruik dan de Thuismodus. Dan wordt je bewegingsmelder uitgeschakeld, maar zijn je ramen en deuren veilig tegen inbrekers. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. John schreef:

  Wat dan als de lampjes op het basis station blauw knipperen en je hebt het niet in de gaten. Wat je ook doet; aan/ uit knop gebruiken, het blijft knipperen. En dit is niet de eerste keer. Uiteindelijk kwam ik er achter dat er een wi fi knop in dat ding zit die je ingedrukt moet houden om weer verbinding te maken. He he, moet ik dat dan iedere keer als dat ding blauw knippert? En wat dan als je buiten de deur bent en dat knippert? Hoe veilig is jouw woning dan? Ik heb geen vertrouwen meer in dit systeem. Sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: