Op visite bij de Homies-klant

header_gebruikerstesten

Op 23 oktober stapten onze Homies-collega’s Milou en Aniek op de fiets met een missie. Verschillende klanten in Amsterdam wilden wel meewerken aan een gebruikerstest. Op bezoek bij de mensen thuis zouden zij erachter komen of de nieuwste functies, op kantoor bedacht en uitgewerkt, ook écht werken in de praktijk.

Nieuwe functies

De gebruikerstest draaide om een nieuwe vorm van ‘opvolging’ na een alarmmelding. Wanneer er nu een Homies Alarm afgaat, worden de gebruiker en zijn netwerk gewaarschuwd in een Whatsapp-groep. Wel zo handig, omdat Whatsapp door de meeste Nederlanders iedere dag gebruikt wordt. Wat helaas nog miste was de optie om méér te versturen dan alleen tekstberichten. Opties die de klant konden helpen bij een alarmmelding. Een route die je laat zien op welke plek het alarm afgaat, bijvoorbeeld. Of een knop waarmee je als eigenaar van het alarm snel en gemakkelijk het alarm uitzet. Onze ontwikkelaars gingen aan de slag en maakten alles mogelijk.

De buurt in

Of de nieuwe functies het Homies Alarm beter en makkelijker maakten? Daar kwamen we maar op één manier achter. De buurt in! Thuis bij klanten in onder andere Tuindorp Oostzaan deelden zij het ene verhaal na het andere. Spannende gebeurtenissen in de buurt, mooie ervaringen uit het netwerk, maar ook punten die we nog kunnen verbeteren. Heel erg waardevol! Daarnaast ‘oefenden’ we met verschillende alarmsituaties om te zien of alles duidelijk was. Zo gingen we met behulp van een nieuwe functie de deur uit, op zoek naar een alarm dat afging in de buurt. Klanten deden ook massaal mee aan een testronde waarin we hun eigen alarm af lieten gaan. Het resultaat daarvan overtrof al onze verwachtingen. Alle klanten werden binnen no time te hulp geschoten door vrienden of familieleden. Bij één vrouwelijke klant stond zelfs binnen 7 seconden de buurvrouw op de stoep!

Geslaagd?

De gebruikertesten leverden ons veel leuke reacties en waardevolle inzichten op. Al met al een geslaagde test-dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Heb jij thuis een Homies Alarm en lijkt het je leuk om ook in de toekomst een keer mee te doen aan een gebruikerstest? Stuur dan een e-mail waarin je aangeeft mee te willen doen in ons test-panel!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: