Woningen in Osdorp beveiligd met behulp van de buurt

Homies Alarm Osdorp

Met de zomer voor de deur moeten we met zijn allen extra alert zijn. Inbrekers zijn namelijk zeer actief in de maanden juli en augustus. Ook in Osdorp, waar in de afgelopen 3 maanden ruim 68 inbraken hebben plaatsgevonden.

Homies voert daarom de gehele maand mei campagne om mensen in Osdorp bewust te maken van de gevolgen van brand en inbraak. Dat is juist in deze periode heel relevant. In de zomer zijn mensen namelijk vaker van huis, voor een dagje uit of voor een lange vakantie. Een goede voorbereiding is cruciaal en daar hoort het beveiligen van je woning zeker bij. In Osdorp blijkt het Homies Alarm al succesvol, want er zijn inmiddels al 100 bewoners in de buurt aangesloten op het sociale veiligheidsnetwerk.

Zorgeloos van huis

Als klant van Homies, krijg je een simpel te bedienen alarmsysteem in jouw woning. De installatie is gratis en de apparatuur is tijdelijk tegen een speciale actieprijs te bestellen. Het bijzondere aan de beveiliging is de manier waarop de buurt wordt ingeschakeld als er bij jou thuis iets aan de hand is. Zo kun je zelf met een gerust hart de deur uit, en dus ook zorgeloos op vakantie!

Homies werkt!

Op het moment dat het alarm in huis afgaat, klinkt er een sirene en worden de bewoners zelf als eerste gealarmeerd. Reageert een bewoner zelf niet? Dan krijgt een zelf samen te stellen alarmgroep een melding via WhatsApp. In een alarmgroep kunnen bijvoorbeeld buren, familie of vrienden worden toegevoegd. Ken je geen buren? Dan kun je ervoor kiezen om anonieme buurtgenoten in te schakelen die voor jou in actie willen komen.

De alarmgroep krijgt alleen een melding als er ook écht iets aan de hand is. Het is daarmee een beter alternatief op WhatsApp buurtpreventiegroepen.

Mensen binnen WhatsApp buurtpreventiegroepen worden moe van berichten van weer de zoveelste foutgeparkeerde auto in de straat. Met Homies weet je dat er echt iets aan de hand is als je een appje krijgt.

Binnen het Homies netwerk blijkt dat hulp vaak al binnen 3 minuten op de stoep kan staan om poolshoogte te nemen en eventueel de hulpdiensten in te schakelen.

Betrokken in de buurt

Homies is zeer betrokken in de buurt. Er wordt samengewerkt met woningcorporaties en gemeenten om buurten gezamenlijk veiliger te maken. Daarnaast zijn we veel in gesprek met bewoners en doen we de installaties bij mensen thuis zelf.

Zo zijn we altijd dichtbij, dat moet ook wel als het gaat om de veiligheid van de bewoners.

Tijdens de campagneperiode trekken we ook door de buurt om bewoners te informeren. Op dinsdag 14 mei zijn we aanwezig op de Markt Tussenmeer op het Osdorpplein en op zaterdag 18 mei vind je ons op de Pieter Calandlaan, ter hoogte van het parkeerterrein bij de Jumbo.

Stijging van het gevoel van veiligheid

In veel buurten heeft het Homies Alarm gezorgd voor een stijging van het veiligheidsgevoel en sociale cohesie.

We merken dat buren met een Homies Alarm vaker met elkaar optrekken. Veiligheid is iets wat iedereen belangrijk vindt, en dat verbindt.

Inmiddels heeft Homies over het hele land al meer dan 5.000 mensen aangesloten op het alarmnetwerk. In Amsterdam, maar met name in Osdorp is dit aantal sterk groeiende. Sluit je daarom ook aan bij het sociale veiligheidsnetwerk in jouw buurt. Meer informatie vind je op deze pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: