Samen tegen eenzaamheid! Help elkaar de donkere dagen door

Buurtkring

We hoopten allemaal dat het niet nodig was. Helaas zijn er weer strengere corona maatregelen en ziet het er naar uit dat dit nog wel even zo blijft. En dan worden de dagen ook nog eens korter en donkerder. Eenzaamheid ligt op de loer. Dus zeker nu moeten we naar elkaar blijven omkijken. Even bellen, wandelen of een praatje met de buren zijn zo belangrijk.

De nieuwe uitjes

Onbezorgd winkelen, potje voetballen of naar de bioscoop zit er even niet in. Dus gaan we massaal wandelen in het bos, park of op het strand. Met je gezin naar buiten of toch je familie en vrienden even zien. Dan zijn dit de kansen elkaar toch nog op veilige afstand spreken.

40% voelt zich wel eens eenzaam

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders zich weleens eenzaam voelt. Het kan iedereen raken: Ouderen, tieners, studenten of young professionals. Gelukkig zien we al genoeg initiatieven voor sociaal contact. Zoals praatbankjes op straat of een speciale kletskassa bij de supermarkt.

De dagen zijn weer korter en donkerder

De wintertijd is ook nog eens ingegaan, wat betekent dat het langer donker is en we ook weer meer binnen zitten. Niet echt lekker in een tijd waarin je al weinig kan en mag. Mensen die zich al eenzaam voelden, zullen dit in deze tijden nog meer voelen. Wat het nog belangrijker maakt om goed naar elkaar om te kijken.

Help waar je kan

Die ene alleenstaande buurman of -vrouw. Maak eens een praatje als je hem/haar tegenkomt op straat. Veel mensen zitten om een praatje verlegen uit eenzaamheid. Een praatje is een kleine moeite met een groot effect. Weet je niet waar je over moet beginnen, dan heb je altijd nog het weer 😉

Ken jij Buurtkring al?

In de Homies Alarm app ken jij de buurtkring als die hulpvaardige buren in geval van nood. Maar er is ook een buurtkring die je uit de brand helpt bij kleinere vragen zoals een praatje of een boodschap. Er zijn momenten dat jij zelf de deur niet uit kunt. Gelukkig zijn er dan buren die voor je klaar staan. Wil jij voor een ander klaar staan of kun je zelf wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op buurtkring.nl en meld je aan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: