Smart home beveiliging

smart home beveiliging

Wanneer je een huis koopt, al een woning in bezit hebt of een woning huurt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van smart home oplossingen. Zeker bij nieuw te bouwen woningen zie je steeds vaker dat er standaard al systemen zijn gemonteerd en geïnstalleerd bij oplevering die onder de categorie smart home vallen. Eigenlijk zegt de naam het al. Smart home systemen maken jouw woning slimmer. Maar hoe zit dat dan?

Wat is een smart home?

Smart home is een overkoepelende term voor apparatuur die via het internet met elkaar kunnen verbinden en communiceren. Wanneer je jouw woning ‘smart’ maakt, betekent dat eigenlijk dat je bepaalde dingen gaat automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch aanzetten van verlichting en het automatisch sluiten van gordijnen wanneer het donker begint te worden.

Er zijn steeds meer apparaten te verkrijgen die op een slimme manier werken en met jou in verbinding staan via een app of afstandsbediening. Van een slimme energiemeter die automatisch jouw verbruik meet tot smart home beveiliging van jouw woning. Er is veel op de markt te verkrijgen. Smart home systemen hebben het gemeenschappelijke doel om jouw woning comfortabeler, energiezuiniger of veiliger te maken.

De beste plek om te starten met jouw smart home

Wanneer je nog niet echt bekend bent met smart home producten, is het lastig om uit te zoeken hoe smart home jou kan helpen jouw huis toekomstbestendig te maken en te kiezen welke producten daar dan het beste bij passen. Gelukkig zijn er websites die het ruime aanbod op internet en in winkels bij elkaar brengt, producten testen en goede adviezen uitbrengen. Eén daarvan is smarthomeweb.nl. Dagelijks testen zij de nieuwste smart home producten, lichten de mogelijkheden toe en geven een betrouwbaar advies. Je vindt hier alles over smart home, van a tot z. Is een product écht goed? Dan krijgen deze een Smart Home Award uitgereikt.

Smart home beveiliging van Homies

Een van de mooiste toepassingen van smart home is de mogelijkheid om jouw woning te beveiligen tegen inbraak en brand. Veiligheid is namelijk geen luxe, maar noodzaak. Daarentegen heeft slechts 13 procent van de Nederlanders een alarminstallatie in huis, terwijl het beveiligen van jouw woning nu heel toegankelijk is. De smart home beveiliging van Homies heb je bijvoorbeeld al vanaf €3,99 per maand.

Unieke alarmopvolging

Het Homies Alarm is als Very Smart Brand bestempeld door smarthomeweb.nl, wat betekent dat het écht een slim alarmsysteem is. In tegenstelling tot veel andere systemen is vooral de alarmopvolging van Homies uniek. Wanneer er bij jou thuis iets aan de hand is, krijgt jouw zelf samen te stellen alarmgroep een melding op hun telefoon als jij zelft niet reageert. De slimme apparatuur in jouw woning staat hiermee dus in verbinding met jou, jouw familie, vrienden en buren. Dat maakt jouw woning pas écht veilig, én smart!

Weten hoe je jouw woning slim en effectief kunt beveiligen met de alarmopvolging van Homies? Je leest er hier alles over.

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: