Weet jij alles over brand?

Je huis in vuur en vlam. Klinkt als een nachtmerrie én dat is het zeker als het je overkomt. Vaak nemen we pas maatregelen tegen brand als er al iets is gebeurd. Maar liever wil je dat natuurlijk voorkomen of op tijd weten dat er brand is en hulp inschakelen. Daarom staat deze maand in het teken van brand. Geloof ons, er valt genoeg te bespreken.

Want wat heb je eigenlijk aan je rookmelder…

Een rookmelder waarschuwt jou zodra rook zich begint te vormen. Daarvoor moet je rookmelder wel optimaal werken. Weet jij waar je een rookmelder het beste op kan hangen? Of hoe je weet dat hij nog werkt? Daarvoor doen wij de grote rookmeldertest-test.

Brand, paniek, wat nu?

Een oorverdovende piep, waar komt dat vandaan? Het is een subtiele hint van je rookmelder: brand. Daar zit je niet op te wachten. Weet jij eigenlijk precies wat je moet doen als die rookmelder dan afgaat? Wij beantwoorden al je vragen over brand in huis, ook die je eigenlijk niet durft te vragen. Én denk jij zelf alles te weten, dan mag je dat bewijzen in de Grote Brandquiz.

Wat neem je mee bij brand?

Krijg je dan te maken met brand, dan zijn er altijd spullen die je echt niet in vlammen wilt laten opgaan. Als eerste denk je vast aan je telefoon of laptop. Erg praktisch natuurlijk. Maar vaak zijn er andere dingen die je écht niet kwijt wilt. Vanwege de emotionele waarde. Zoals je allereerste gitaar, een erfstuk van oma of die fotoalbums van je kinderen? Die zijn natuurlijk onvervangbaar.

Zoals je ziet, er komt genoeg kijken bij een brand. Daar praten we je graag over bij. Wil je alles weten over brand, zien we je graag terug op onze blog.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: