Zo belangrijk kan een buurman zijn bij brand

Je buren. Ze kunnen erg belangrijk zijn in geval van nood. Bij een woningbrand zijn zij vaak van grote waarde. Dat zien wij ook bij Homies. Daarom deze keer het verhaal van een brand die niet uit de hand is gelopen door hulp via de Homies Buurtkring.

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Soms vergeet je gewoon net even je lader uit het stopcontact, een kaarsje goed uit te maken of dat je aan het koken was. Maar als het gebeurd ben je blij als je rookmelder je waarschuwt. Maar wat als je niet thuis bent?

Het rookalarm gaat af

Het overkwam een Homies klant. Om 22.15 ging het rookalarm af. Er leek niets aan de hand. Maar al snel kwam toch een volgende melding binnen.

Wat nu?

Zelf niet thuis? Wat moet je dan beginnen? Je wilt ook niet zomaar 112 bellen en het blijkt vals alarm te zijn. Bij deze klant kon ook haar zelfgekozen alarmgroep niet gaan kijken wat er aan de hand was.

Bedankt buurman!

Gelukkig was een buurman de hond aan het uitlaten. Als lid van de buurtkring kreeg hij bericht en ging een kijkje nemen. Al snel heeft hij toen de hulpdiensten ingeroepen. Door het snelle handelen was de brandweer snel ter plaatse en is erger voorkomen.

Beter een goede buur, dan een verre vriend.

Dit nemen wij erg letterlijk. Een verre vriend kan in een noodsituatie niet snel bij je zijn om te kijken of er iets aan de hand is. Terwijl een goede en attente buur het verschil kan maken. Dat is Homies, altijd iemand dichtbij.

Groter netwerk = meer veiligheid

Met een Homies Alarm stel jij namelijk zelf jouw persoonlijke alarmgroep samen. Je gezin, je vrienden of directe buren kun je hierin opnemen. Zij krijgen dan ook bericht als je alarm afgaat. Maar zorg ook dat je de buurtkring aan hebt staan. Mocht jouw alarmgroep niet in de buurt zijn, dan krijgen ook andere mensen in jouw buurt bericht. Want hoe meer mensen bericht krijgen als je alarm afgaat en hoe sneller er hulp is.

November in het teken van Homies Sociaal

Daarom staat deze maand in het teken van Homies Sociaal. Je familie, vrienden en je buren zijn belangrijk. En dan natuurlijk ook niet alleen in noodsituaties. Zeker in deze onzekere coronatijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: