Zo gebruik jij je alarm ook in coronatijd

Het zijn vreemde tijden waarin we leven. We zitten veel thuis en zijn weinig buiten de deur. En ga je de deur niet uit, dan lijkt een alarm al minder belangrijk. Maar dat is niet zo! Ook nu is jouw alarm van grote waarde.

Wees alert tijdens de donkere dagen

Inbrekers glippen graag rond in het donker, dan vallen ze minder op. Maar het valt hen ook sneller op als er niemand thuis is. Daarom moeten we tijdens de donkere dagen alert blijven. Ook als je thuis bent.

Ook als je maar even van huis bent…

Boodschappen blijven nodig. Af en toe een frisse neus halen is ook wel lekker. Zet ook dan je alarm aan. Je denkt snel weer terug te zijn, maar een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen en is binnen 5 minuten weer weg. Ook die korte momenten dat je niet thuis bent, is je alarm waardevol.

Meldingen op je telefoon

Van alle sensoren in huis is de rookmelder de enige die altijd aan staat. Maar heb jij het basisstation van je Homies alarm uitgeschakeld, dan krijg je ook geen melding op je telefoon als die afgaat. Zorg dus altijd dat je alarm online is. Twijfel je of jouw basisstation online is? Dit kun je eenvoudig zien in de app 😉

De Thuismodus

Als je thuis bent, denk je er minder snel aan om je alarm aan te zetten. Toch kun je ook nu je alarm aanzetten. Kruip je bijvoorbeeld eerder onder de wol, dan kan een inbreker denken dat er niemand thuis is. Met je alarm in thuismodus kun jij zelf ontspannen door je huis dansen, want de bewegingsmelders blijven uitgeschakeld. De deur-raamcontacten doen het wel, dus probeert iemand binnen te komen dan weet je dat direct.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: