Zo maak jij veilig je eigen kruidnoten

Het heerlijk avondje is gekomen en ook het snoepgoed smaakt weer als vanouds. Pepernoten, chocolademunten, muizen of kruidnoten? Waar ga jij voor? Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar een stuk gezelliger om ze zelf te maken met je (klein-)kinderen.

Veilig kruidnoten bakken

Zelf pepernoten maken is een stuk lekkerder (als je het ons vraagt) én gezelliger. Als je het slim doet en als je kinderen het leuk vinden, kost het jou zelf nog weinig moeite ook. Je kinderen mixen, kneden en rollen. En jij kijkt rustig toe zodat alles veilig gaat.

Zo maak jij de lekkerste kruidnoten!

Dit heb je nodig

 • 250 gram meel
 • 125 gram donkere basterdsuiker
 • 2 el speculaaskruiden
 • Snufje zout
 • 100 gram koude boter
 • 6 el melk

Zo maak je de kruidnoten

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Roer je meel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout door elkaar in een kom.
 3. Voeg de koude boter en melk toe en kneed tot een stevige bal. Het deeg mag niet te warm worden, dus kneed het mengsel niet te lang.
 4. Doe wat bakpapier op een bakplaat. Draai balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
 5. Bak de kruidnoten in ongeveer 25min. Laat even afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

En eet ze binnen 3 dagen op
Wij denken dat ze de 3 dagen niet eens halen. Maar mocht jij wel sterk zijn en je in kunnen houden. Deze overheerlijke kruidnootjes kun je maximaal 3 dagen bewaren. Zijn je kinderen nu zo enthousiast aan het bakken, dan kun je ze natuurlijk ook in de buurt uitdelen. Daar zijn vast wel wat buren die willen helpen met opeten.

Brand jij je handen liever niet aan een paar kruidnoten

Natuurlijk kun je onbezorgd thuis kruidnootjes bakken. Als je echt brandgevaar wilt vermijden, dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de supermarkt lopen en een zak kopen. Maar zeg nu zelf, die zelfgemaakte smaken toch zoveel lekkerder. Zolang je niet de hoeveelheden door elkaar haalt natuurlijk 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: